» עמוד הבית
» ניוקי פסטו וצימוקי עגבניות שרי
» סלט פסטה קר
» ספגטי אל אוליו וצימוקי עגבניות שרי
» ספגטי עגבניות וצימוקי עגבניות שרי
» פנה רוקפור וצימוקי עגבניות שרי
» פילה דג מושט צימוקי עגבניות שרי
» לחם עם צימוקי עגבניות שרי
» פירה עם צימוקי עגבניות שרי



ניוקי פסטו וצימוקי עגבניות שרי

המצרכים הדרושים
100 גר' צימוקי עגבניות שרי
חבילת ניוקי
2 שמנת לבישול
3-4 שיני שום
100 גר' פרמזן מגורר
4 כפות רוטב פסטו

אופן ההכנה
הכנת רוטב פסטו- שמים במעבד מזון 4 שיני שום, חבילת בזיליקום ,כף צנוברים ,מלח ופלפל מעבדים את החומרים תוך כדי הוספת שמן זית עד קבלת המרקם הרצוי .
לתיבול: מלח ,פלפל שחור ניתן להסמיך את הרוטב עם כפית קורנפלור.
אופן הכנה:
לטגן בשמן את שיני השום להוסיף שמנת לבישול ,פרמזן , 4 כפות רוטב פסטו
ותבלינים .
מומלץ להסמיך את הרוטב ע"י הוספת כפית קורנפלור שהומסה במעט מים רותחים.
לבשל את הניוקי לצקת את הרוטב על הניוקי ולאחר מכן לפזר מעל את צימוקי עגבניות שרי
ניתן להוסיף גם פרמזן מגורר.

   
סלט פסטה קר

המצרכים הדרושים
80 גר' צימוקי עגבניות שרי
3 עגבניות
3 מלפפונים
גמבה אדומה
בצל ירוק
זיתים שחורים חתוכים
כוס פסטה בצורת ביסלי (מבושלת)
לתיבול: לימון , מלח ,פלפל שחור ושמן זית

אופן ההכנה
לחתוך את העגבניות המלפפונים גמבה והבצל להוסיף את הפסטה שעברה בישול , זיתים שחורים ועגבניות טומצו' ,לתבל ולהגיש.
   
ספגטי אל אוליו וצימוקי עגבניות שרי

המצרכים הדרושים
100 גר' צימוקי עגבניות שרי
חבילת ספגטי
3-4 שיני שום
100 גר' פרמזן מגורר
בזיליקום טרי
שמן זית
לתיבול: מלח ,פלפל שחור .

אופן ההכנה
לטגן בשמן זית את שיני השום להוסיף שמן זית ,עלי בזיליקום ,פרמזן מגורר , פקוריני ותבלינים.
לבשל את הספגטי לצקת את הרוטב על הספגטי ולאחר מכן לפזר מעל את צימוקי עגבניות שרי
   
ספגטי עגבניות וצימוקי עגבניות שרי

המצרכים הדרושים
100 גר' צימוקי עגבניות שרי
חבילת ספגטי
3-4 שיני שום
5-6 עגבניות חלוטות חתוכות לקוביות
כף וחצי רסק עגבניות
זיתים שחורים חצויים
בזיליקום טרי
שמן זית
לתיבול: מלח ,פלפל שחור.

אופן ההכנה
להשרות את העגבניות במים רותחים להסיר את הקליפה לחתוך לחתיכות גסות.
לטגן בשמן זית את שיני השום ולהוסיף את העגבניות לבשל עד שהעגבניות מתרככות להוסיף רסק עגבניות עם רבע כוס מים להוסיף עלי בזיליקום ,ותבלינים לבשל כשעה על אש קטנה להוסיף זיתים שחורים .
לבשל את הספגטי לצקת את הרוטב על הספגטי ולאחר מכן לפזר מעל את עגבניות הטומאצ'ו
ניתן להוסיף פרמזן מגורר.
   
פנה רוקפור וצימוקי עגבניות שרי

המצרכים הדרושים
100 גר' צימוקי עגבניות שרי
חבילת פסטה פנה
2 שמנת לבישול
3-4 שיני שום
100 גר' גבינת רוקפור חתוכה לקוביות
100 גר' פרמזן מגורר
50 גר' גבינת פקוריני
בזיליקום טרי
לתיבול: מלח ,פלפל שחור.

אופן ההכנה
לטגן בשמן זית את שיני השום להוסיף שמנת לבישול ,רוקפור,פרמזן , פקוריני מגורר עלי בזיליקום ותבלינים .
ניתן להסמיך את הרוטב ע"י הוספת כפית קורנפלור שהומסה במעט מים רותחים.
לבשל את הפסטה לצקת את הרוטב על הפסטה ולאחר מכן לפזר מעל את צימוקי עגבניות שרי
ניתן להוסיף גם פרמזן מגורר.
   
פילה דג מושט צימוקי עגבניות שרי

המצרכים הדרושים
100 גר' צימוקי עגבניות שרי
פילה של דג מושט
3-4 שיני שום
מיץ לימון (לסחוט לימון שלם)
פפריקה אדומה
שמן זית
לתיבול: מלח ,פלפל שחור.
פטרוזיליה
טימין

אופן ההכנה
לשטוף את הדגים להניח במגש בתוך נייר אלומיניום.
בקערה לערבב מיץ לימון +שיני שום כתושות +שמן זית +פפריקה אדומה +מלח ופלפל
למרוח על הדג בתערובת .
לקצוף פטרוזיליה ולפזר על הדג, להוסיף עלי טימין.
לאפות בתנור ב-180 מעלות כ-20 דקות.
להניח את הדגים בכלי הגשה ולפזר מעל צימוקי עגבניות שרי

   

לחם עם צימוקי עגבניות שרי

המצרכים הדרושים
150 גר' צימוקי עגבניות שרי מתובלות
1 ק"ג קמח לחם
600 מ"ל מים
15 גר' שמרים טריים
כף מלח
80 גר' שמן זית
כף טימין (עלים טריים)
כף אורגנו (עלים טריים)

אופן ההכנה
להשרות את צימוקי עגבניות שרי בקערה עם שמן זית שום גבישי ובזיליקום יבש.
שמים במיקסר עם וו לישה קמח מים ושמן זית מערבבים במהירות איטית כ-4 דקות ,אח"כ מוסיפים שמרים עד שנבלע בבצק מגבירים מהירות ומוסיפים את המלח .
ממשיכים ללוש עד קבלת מרקם חלק .
מוציאים את העגבניות וחותכים לחצי מוסיפים לבצק עם עשבי התיבול.
משמנים קערה ומניחים לתפיחה כ-40 דק', לשים את הבצק ונותנים לו שוב לתפוח כ-40 דק'
מעצבים את הלחם לצורה הרצויה מתפיחים כשעה וחצי. מבצעים חיתוך בלחם (ראה תמונה).
מחממים תנור ל-200 מעלות מומלץ לשים בתנור קערה עם מים.
לאחר שהלחם תפח אופים ב- 180 מעלות כחצי שעה

   

פירה עם צימוקי עגבניות שרי

המצרכים הדרושים
100 גר' צימוקי עגבניות שרי מתובלות
5 תפוחי אדמה בינוניים
4 שיני שום
50 גר' חמאה/ שמן זית אם רוצים תוספת פרווה
לתיבול: מלח ,פלפל שחור .
מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט.

אופן ההכנה
להשרות את צימוקי עגבניות שרי בקערה עם שמן זית שום גבישי ובזיליקום יבש.
לבשל את תפוחי האדמה בסיר עם מים יחד עם שיני השום עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מסננים את תפוחי האדמה ומועכים עד לקבלת מרקם חלק מוסיפים חמאה/ שמן זית ומלח ופלפל.
קוצצים את עגבניות טומצו' לחתיכות גסות ומוסיפים לפירה, מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים.

   
© כל הזכויות שמורות ל2מאצ'ו 2013-2014